Burse - Fonduri mutuale

Bursa nu pare afectată de revoluţia fiscală: Indicele BET creşte şi aproape toate companiile sunt pe plus

Bursa nu pare afectată de revoluţia fiscală: Indicele...

Autor: Ştefan Stan

08.11.2017, 12:25 433

Bursa nu pare afectată de revoluţia fiscală. Indicele BET a urcat miercuri dimineaţă cu 0,21%, în condiţiile în care cursul leu/euro pe piaţa interbancară a sărit de 4,62 lei. Banca Transilvania a înregistrat o evoluţie pozitivă, de 0,47%, în timp ce Digi a reuşit să mai recupereze o mică parte din scăderea de ieri, rămânând încă aproape de minimul record, la o valoare de 36,2 lei/titlu.

”Vedetele” debutului şedinţei de tranzacţionare sunt companiile din energie, Transelectrica urcând cu 0,98%, Electrica cu 0,81%,, Nuclearelectrica a urcat cu 1,50%. Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia acţiunilor din energie, a crescut cu 0,40%. 

Singura companie listată în indicele BET care a înregistrat scăderi a fost Fondul Proprietatea, care a scăzut cu 0,24%.  

Cursul leu/euro a urcat miercuri dimineaţă pe piaţa interbancară la o cotaţie de 4,6242/4,6293 lei, rămânând la un nivel record după ce guvernul a anunţat că nu renunţă la terapia fiscală de şoc, şi mai mult, o va adopta astăzi prin Ordonanţă de Urgenţă, renunţând la dezbaterea parlamentară. Ieri cursul  BNR dădea o cotaţie pentru euro de 4,5968 lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO