Burse - Fonduri mutuale

Bursa relaxează condiţiile de listare ca să atragă firme noi

Bursa relaxează condiţiile de listare ca să atragă...

Autor: Radu Bostan

31.10.2014, 00:08 798

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va relaxa criteriile de admitere la tranzacţionare, precum cerinţele de capital sau profit, în încercarea de a atrage noi emitenţi pe piaţa de capital, la şase ani de la ultima listare a unei firme private.

Din 2008, pe bursă au ajuns numai pachete minoritare din companii controlate de stat. Businessurile româneşti private de calitate se feresc încă de bursă, deoarece au acces la finanţare bancară ieftină, nu doresc să se deschidă către public, iar antreprenorii nu sunt încă interesaţi să-şi facă exitul prin vânzarea unui pachet din acţiuni.

„Cred că măsura este pozitivă pentru încurajarea IMM-urilor de a se lista. Managementul multor companii mici şi mijlocii ar avea îndoieli privitoare la listarea pe bursă din cauza multitudinii cerinţelor anterioare“, a spus Cristian Micu, director general al NBG Securities.

Când noile măsuri de reorganizare a bursei vor avea efect, relaxarea ar putea duce în primă fază la atragerea firmelor de pe RASDAQ. În jur de 40 de firme de pe această piaţă îndeplinesc noile condiţii de admitere pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO