Bursa românească a avut în ultimii patru ani oferte publice de listare de 1,1 mld. euro, de cinci ori mai mari ca la Viena

12 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Pe Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră, au avut loc în ultimii patru ani oferte publice iniţiale de vânzare de acţiuni de 1,1 miliarde de euro, de cinci ori mai mari decât cele desfăşurate în acest interval de timp pe bursa de la Viena, dar de aproape trei ori mai mici decât cea de la Varşovia, potrivit datelor transmise de BVB care citează un raport realizat de Pricewaterhouse-Coopers. Trei companii private – MedLife, Digi, AAGES Târgu-Mureş, şi două de stat – Romgaz şi Electrica, s-au listat la BVB din 2013 şi până în prezent, adică pe durata mandatului de CEO al lui Ludwik Sobo­lewski.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, crestere
, publicare
, oferte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide