Burse - Fonduri mutuale

Bursa şi-a modificat regulile pentru ca Apple şi Google să se poată "lista" la Bucureşti

Bursa şi-a modificat regulile pentru ca Apple şi Google să se poată "lista" la Bucureşti

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Roxana Pricop

18.01.2012, 18:04 898

În şedinţa de miercuri, 18 ianuarie, Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a hotărât adoptarea de modificări la Codul BVB-operator de sistem care să permită tranzacţionarea companiilor din state ne-membre pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB. Modificările la Cod vor intra în vigoare ulterior aprobării lor de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

Tranzacţiile cu acţiunile giganţilor americani Apple, Google şi Yahoo! sunt posibile pe Bursa de la Bucureşti, primul pas în acest sens fiind deja făcut după ce Depozitarul Central s-a conectat la instituţiile omoloage din piaţa americană de capital. Pentru ca investitorii români să poată cumpăra acţiuni Apple sau Google direct de pe Bursa de la Bucureşti, mai trebuie ca un broker local să cumpere acţiuni Google sau Yahoo! de pe bursa americană NASDAQ, unde sunt listaţi cei doi giganţi IT, şi să le aducă la tranzacţionare pe sistemul alternativ la Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO