Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Tranzacţii cu acţiuni BRD şi Transgaz în două săptămâni din decembrie cât în toată luna noiembrie

Bursă: Tranzacţii cu acţiuni BRD şi Transgaz în...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.12.2016, 00:05 586
Ultimele tranzacţii din toamnă au adus un plus de dinamism pe bursa de la Bucureşti, după ce în timpul verii bursa a fost mai mult amorţită. Pe parcursul întregului an s-au realizat 622.300 de tranzacţii la BVB, adică un volum de 10,78 miliarde acţiuni, cu doar două săptămâni rămase până la final de an. Valoarea tranzacţională este în prezent de 8,77 miliarde lei.
 
În luna octombrie, volumul s-a situat la 4,14 miliarde acţiuni, apro­ximativ 40% din volumul actual, sus­ţinut în principal de oferta de vânzarea a unei participaţii de 6,4% din OMV Pe­trom din partea Fon­dului Proprie­tatea (FP), echiva­lentul unui pachet de 3,6 mi­li­arde de acţiuni. Ast­fel, valoarea tran­zac­ţio­nală a lunii oc­tom­brie s-a ridicat la 1,428 miliarde lei. Luna noiembrie a fost mar­cată de 42.534 de tranzacţii, cu o valoare cumu­lată de 691,69 mi­lioane lei, rezul­tând un volum de 598,6 milioane de ac­ţiuni, al şaselea din acest an. Pri­mele două săpă­mâni au adus un vo­lum de 349 mi­lioane lei, mai mare decât volu­mul unor luni precum iulie şi august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO