Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de vineri

Bursele europene au scăzut în şedinţa de...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2016, 12:46 183

Acţiunile companiilor producătoare de materii prime au scăzut de la maximul ultimelor şase săptămâni. Cea mai mare scădere a înregistrat-o Polymetal, cu o prăbuşire de 8,1%, după ce doi investitori au spus că vor vinde 13 milioane de acţiuni ale companiei. CaixaBank a pierdut 2,8% după ce şi-a vândut din acţiuni pentru a-şi finanţa preluarea Banco BPI din Portugalia.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,6% în Londra, reducând avansul pentru săptămâna aceasta la 2,4%. Optimismul că băncile centrale vor susţine în continuare creşterea a dus la avansul acţiunilor europene, afectate în ultimele două săptămâni de temerile din piaţă.

Indicele Ibex 35 al Spaniei a înregistrat cel mai mare declin din cadrul burselor mari europene, după o scădere cu 1,40%. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,30%, în timp ce DAX din Frankfurt a scăzut cu 0,32%. În franţa, indicele CAC 40 a avut un declin de 0,68%.

La Bucureşti, indicele BET a avut o scădere de 0,69%, după ce acţiunile Petrom au scăzut cu 3,47% în urma anunţului Fondului Proprietatea că va vinde o parte din acţiunile deţinute.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO