Bursele europene scad după ce Brexitul a intrat în linie dreaptă, dar rămân aproape de un maxim record datorită aşteptărilor de majorare a dobânzii de către BCE

14 mar 2017 Autor: Ştefan Stan

Bursele europene au deschis în scădere sesiunea de marţi, după ce Marea Britanie a dat undă verde planului premierul Theresa May pentru Brexit, însă rămân aproape de un maxim record de tranzacţionare, în aşteptarea creşterii dobânzilor de referinţă de către BCE şi FED.

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 0,20%, aproape toate bursele mari europene înregistrând pierderi. Bursa din Franţa a scăzut cu 0,11%, la fel ca în Spania.

Bursa din Italia a scăzut de asemenea, indicele FTSE MIB înregistrând un declin de 0,13%, în timp ce indicele DAX al bursei din Germania scăzând cu 0,05%.

Singura bursă majoră care a urcat este cea britanică, care a înregistrat un avans de 0,08%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
burse europene
, primire
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide