Bursele lumii scad după testele din Coreea de Nord. La Bucureşti, cea mai mare scădere e înregistrată de Banca Transilvania, care a avut o ultimă săptămână de foc

4 sep 2017 Autor: Ştefan Stan

Acţiunile mondiale au scăzut luni dimineaţă, în contextul tensiunilor geopolitice care au escaladat din nou. Preşedintele Donald Trump vorbeşte despre posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Chinei, după testul nuclear făcut de Coreea de Nord, iar dimineaţă a spus chiar că nu exclude posibilitatea folosirii armelor nucleare în cadrul unui război cu Coreea de Nord.

Indiecle Stoxx Europe 600 a scăzut, toate sectoarele industriale fiind pe roşu, după ce un nou raport indică faptul că Phenianul se pregăteşte să lanseze o rachetă balistică intercontinentală. Indicele MSCI Asia Pacific se îndreaptă spre cea mai mare scădere de la declaraţia lui Trump că va pedepsi ameninţările Coreei cu ”foc şi furie”, de la începutul lunii august.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,21%, în timp ce bursa din Frankfurt a scăzut cu 0,52%, iar bursa din Paris a înregistrat un declin de 0,49%. Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 0,54%, însă toate industriile şi sectoarele sunt pe scădere.

În Asia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 0,93%, în timp ce Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,76%.

În România, indicele BET are o scădere de 0,56% la ora 11:30, cele mai mari declinuri fiind înregistrate de Banca Transilvania şi BRD. Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut dimineaţă cu peste 2%, însă au recuperat din pierderi, la ora 11 :30 fiind o scădere de 1,29%. Acţiunile BRD au scăzut cu aproape 1%. 

 

Cuvinte cheie:
scadere
, bucuresti
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide