Burse - Fonduri mutuale

Bursele se clatină din nou. „O scădere de 15% nu este mult, ar trebui să ne îngrijorăm când pierderile ajung la 50%”

Bursele se clatină din nou. „O scădere de 15% nu este...

Autor: Roxana Pricop

12.02.2016, 00:08 2370

Şedinţa de tranzacţionare de joi 11 februarie a pus la grea în­cercare portofoliile investi­torilor, oricum afectate de cel mai slab debut de an din 2009 în­coace. Indicele BET, principala re­fe­rinţă a bursei de la Bucureşti, s-a de­pre­ciat ieri cu până la 1,9%, corecţiile fiind alimentate de scăderile agresive de pe pieţele externe. Investitorii au tran­zacţionat acţiuni în valoare de 7 mil. euro, peste rulajul de miercuri când au avut loc creşteri timide la Bucureşti.

Declinul bursei faţă de începutul anului a coborât la 14%.

Lideri la scăderi au fost acţiunile Petrom (SNP) şi cele ale Fondului Proprietatea (FP), care s-au ieftinit cu până la 3,5%. Titlurile Petrom au atins un nou minim, de 0,219 lei/unitate, cotaţie similară celei din anul 2009. Cum aproape o treime din activele FP sunt plasate în acţiuni Petrom, titlurile fondului au urmat direcţia descen­dentă. Acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania au scăzut cu până la 1,3%, investitorii nefiind impre­sionaţi de rezultatele financiare pe 2015 ale BRD, care au arătat o creştere semnificativă a profitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO