Burse - Fonduri mutuale

BVB a luat 13 companii la New York care s-au întâlnit cu fonduri de investiţii cu active de 750 mld. dolari

BVB a luat 13 companii la New York care s-au întâlnit...

Autor: Dan Straut

24.04.2017, 00:03 366

Bursa de Valori Bucureşti a organizat săptămâna trecută la New York evenimentul Romania Investors Day, la care au participat 43 de reprezentanţi de la 32 de fonduri de investiţii, care administrează peste 750 de miliarde de dolari, afirmă operatortul de piaţă.

BVB a adus la New York 13 companii precum Banca Transilvania, BRD, Aeroporturi Bucureşti, Bursa de Valori Bucureşti, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, Romgaz, Salrom, Transelectrica şi Transgaz.

„Pe 20 aprilie, reprezentanţii BVB au discutat cu reprezentanţii FTSE Russell şi S&P Dow Jones Indices despre perspectivele şi condiţiile de promovare a pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă. O întâlnire de lucru este planificată cu MSCI în prima parte a lunii mai în Europa”, menţionează BVB. 

Au fost remarcate, de asemenea, randamentele mari ale dividendelor şi creşterea sustenabilă a PIB-ului României şi a perspectivelor macroeconomice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO