Burse - Fonduri mutuale

BVB şi Templeton se duc să vândă România la Londra

BVB şi Templeton se duc să vândă România la Londra

Autor: Roxana Daniela Pricop

28.03.2011, 23:56 81

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi compania Franklin Templeton,administratorul Fondului Proprietatea, organizează pe 6 şi 7aprilie la bursa de la Londra o serie de întâlniri între cele maimari companii româneşti listate şi investitori străini, în cadrulevenimentului "Romanian Day", cu scopul promovării pieţei locale decapital.

"Pe 6 şi 7 aprilie, Bursa de Valori Bucureşti şi FranklinTempleton vor organiza Romanian Day la Bursa de la Londra,eveniment la care au confirmat prezenţa 60 dintre cele mai marifonduri de investiţii la nivel mondial", a spus Valentin Ionescu,directorul general al BVB. Evenimentul precede una dintre cele maimari oferte publice de pe piaţa românească de capital, vânzarea a9,84% din Petrom, dar şi ofertele de acţiuni derulate detransportatorii naţionali de energie Transelectrica şi Transgaz,aşteptate să aibă loc în acest an. Prin acest eveniment, operatorulbursier local îşi propune să atragă interesul investitorilorstră­ini pentru piaţa românească de capital, puţin vizibilă peradarele investitorilor din cauza lichidităţii scăzute.

"Pe 6 aprilie va avea loc o conferinţă la care vor participaoficiali ai Bursei şi ai Ministerului Economiei. După conferinţă şipe 7 aprilie vor avea loc întâlniri one to one între fondurile deinvestiţii şi cele mai mari companii listate la bursa de laBucureşti. Investitorii se vor putea întâlni cu oficiali ai Petrom,Transelectrica, BRD, Banca Transilvania, Dafora şi cu două dintreSIF-uri", a adăugat directorul general al BVB.

Organizarea de road­show-uri în capitalele financiare aleEuropei sau de întâlniri cu investitorii străini reprezintă metodeprin care bursele din regiune îşi promovează pieţele şi companiile.De exemplu, vara trecută bursa din Varşovia şi-a promovat sistemulalternativ de tranzacţionare NewConnect în cadrul unor roadshow-uriîn Cehia şi Slovacia. Bursa din Viena a mers cu cei mai importanţiemitenţi austrieci la Zürich, iar la finalul fiecărui an seîntâlneşte cu cei mai importanţi investitori americani la New York.Prin acest tip de evenimente, bursele încearcă să atragă noiemitenţi, dar şi capital din partea investitorilor străini.

"Luăm în calcul organizarea unui road show în SUA în cea de-adoua parte a anului, în funcţie de evoluţia lichidităţii şi apieţei", a conchis Ionescu.

Pe piaţa locală de capital, cei mari investitori străini suntfondurile americane Artio şi fondurile administrate de companiasuedeză East Capital.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a maiorganizat la începutul acestui an un road show în marile centrefinanciare ale Europei pentru a promova listarea la Bursă afondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO