Burse - Fonduri mutuale

​ BVB vorbeşte despre listarea din luna mai a RCS&RDS, care ar putea fi una istorică

​  BVB vorbeşte despre listarea din luna mai a...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2017, 12:39 1117

Bursa de valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România care numără 86 de emitenţi pe piaţa principală, salută cu satisfacţie intenţia de listare la Bucureşti a Digi Communications NV, companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează RCS & RDS. Aceasta ar putea fi cea mai mare listarea a unei companii private din istoria bursei de valori.

“Este un pas uriaş în acest demers unic al pieţei de capital româneşti care, după eforturile depuse de modernizare a pieţei, devine astfel cea mai dinamică bursă din Europa Centrală şi de Est. Apreciem recunoaşterea pe care instituţia fundamentală a pieţei de capital locale o primeşte ca o piaţă care are capacitatea să absoarbă tranzacţii mari şi să atragă investitori locali, internaţionali şi globali”, spune BVB.

Digi intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris al Societăţii, presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni, imediat după Admitere.

Citigroup şi Deutsche Bank acţionează în calitate de Coordonatori Globali Comuni şi împreună cu BT Capital Partners, BRD, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial, în calitate de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

ZF a scris acum patru săptămâni ca RCS&RDS ar putea să se listeze în luna mai, într-o tranzacţie estimată la 500-600 milioane de euro. Compania de cablu, internet şi telefonie mobilă este evaluată între 1,5 şi 2 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO