Când va intra lumea în era postcriză? Perioada financiară care va influenţa bursele lumii pentru următorii ani

26 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

La un deceniu de la primele cutremure pe bursele lumii şi la nouă ani de la oficializarea celei mai dure crize financiare din ultimii 80 de ani o dată cu falimentul Lehman Brothers, marile pieţe de capital ale lumii şi-au revenit de multă vreme, resuscitate şi de programele de achiziţii din partea băncilor centrale sau de o politică a dobânzilor nemaiîn­tâlnită niciodată din 1668, anul înfiinţării băncii centrale a Suediei, prima astfel de instituţie a lumii.
 
Retragerea băncilor cen­trale din zona măsurilor ultra­res­trictive va marca inevitabil diferitele sectoare ale burselor lumii. În ultimii zece ani, campionul de necontestat a fost domeniul companiilor tehnologice americane, a căror creştere a fost de 200%, fapt ce s-a reflectat şi în creşterea întregii pieţe de capital de peste ocean, respectiv de 100% faţă de 50% în cazul celei din Europa, populată de puţine companii tehnologice relevante.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2017

 
Cuvinte cheie:
burse
, financiar
, perioada
, influentare
, intrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide