Burse - Fonduri mutuale

Cardiograma băncilor listate: îşi va reveni BRD? Va continua creşterea la Banca Transilvania? Ce se va întâmpla cu Carpatica?

Cardiograma băncilor listate: îşi va reveni BRD? Va...

Autor: Liviu Popescu

31.05.2016, 00:08 3849

Băncile listate rămân un pariu interesant, chiar şi în contextul legii dării în plată, care şi-a pus adânc amprenta asupra condiţiilor de creditare ipotecară.

Analiştii se aşteaptă la o temperare a creşterii pre­ţului acţiunilor Băncii Transilvania după avansul susţinut de la finele anului 2014, pe măsură ce băncile îşi vor strânge rândurile în piaţă.

Pe de altă parte, BRD încă este bântuită de creditele neperformante, iar rezultatele din primul trimestru ar putea să amâne revenirea pe care o aşteptau investitorii.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a intrat deocamdată într-un con de umbră după ce Patria Bank a preluat 64% din instituţia de credit. Un efect al schimbărilor survenite în cadrul structurii acţionariatului nu va apărea mai devreme de un an, susţin analiştii chestionaţi de ZF.

Acţiunile grupului austriac Erste Bank, cotate la Bursa de la Bucureşti din februarie 2008, vor avea o evoluţie aliniată cu cea a băncilor din zona euro. Erste controlează pe piaţa locală BCR, cea mai mare bancă din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO