Burse - Fonduri mutuale

Care au fost cele mai performante acţiuni din BET de la începutul anului? O singură investiţie are 64% randament

Care au fost cele mai performante acţiuni din BET de la...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2017, 00:07 1421

Nuclearelectrica, Conpet Ploieşti şi Transgaz Mediaş sunt cele mai performante acţiuni din componenţa indicelui de referinţă BET în perioada ianuarie-octombrie 2017, evoluţie care a ţinut cont de dividendele plătite de emitenţi, potrivit calculelor analiştilor de la Prime Transaction. La polul opus, cele mai mici randamente sunt afişate de Electrica (3,8%), Transelectrica (4,8%) şi Bursa de Valori Bucureşti (5,6%).

„Deşi indicele BET tocmai a încheiat o perioadă de 13 şedinţe consecutive de scădere, magnitudinea scăderii a fost una limitată, iar la finalul lunii octombrie acţiunile din componenţa sa nu erau departe de preţurile la care închiseseră luna anterioară“, au transmis pentru ZF analiştii Prime Transaction, companie de brokeraj aflată în top 15 intermediari pe piaţa de capital din România.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, afişa la finele lunii octombrie un plus de 64% al preţului acţiunilor, evoluţui ajustată cu dividendele plătite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO