Burse - Fonduri mutuale

Care au fost cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră în primele nouă luni din 2018. Schimbări pe podium

Finanţe personale

 Care au fost cele mai performante acţiuni din prima...

Autor: Liviu Popescu

04.10.2018, 00:07 1426

Petrom, Banca Transilvania şi Romgaz sunt acţiunile din structura indicelui principal BET care au livrat cele mai ridicate randamente în primele nouă luni din 2018, în timp ce la polul opus sunt acţiunile Digi cu minus 20%, potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Tran­saction. Sphera (KFC şi Pizza Hut), proaspăt intrată în structura indicelui BET, are minus 40% anul acesta.

OMV Petrom (SNP) a livrat cel mai ridicat randa­ment investitorilor în primele trei trimestre, de 34%, for­mat din creşterea preţului acţiunilor plus randamentul divi­dendelor plătite din profitul net pe 2017. Banca Tran­silvania a adus investitorilor care au mizat de la începutul anu­lui 2018 şi până la finele lunii septembrie un randa­ment de 27%, în contextul în care această acţiune a ocu­pat prima poziţiei atât la finalul lunii august, cât şi la finele lu­nii iulie. Pe poziţia a treia la finele lunii septembrie se găseşte Romgaz (SNG) cu un plus de 24%.

„Sectorul bancar, deşi este în top creşteri, a fost de­pă­şit de companiile din sectorul energetic în contextul creş­terii preţurilor acţiunilor Romgaz şi Petrom în septem­brie“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO