Burse - Fonduri mutuale

Care sunt acţiunile "la modă" pentru finalul anului

23.08.2010, 23:57 23

Titlurile transportatorului de gaze naturale Transgaz Me­diaş(TGN) au câştigat teren în portofoliile fondurilor de investiţiiadministrate la nivel local, detronând SIF-urile în topulpopularităţii, iar ma­joritatea analiştilor re­comandă acţiunilecom­paniei pentru stabilitatea pe care a arătat-o în ultimii ani lanivel de rezultate şi dividende.
Chiar şi după o creştere de peste 50% (a patra de pe Bursă de laînceputul anului), acţiunile Transgaz rămân un pariu destul depuţin riscant pentru finalul anului, care se anunţă cel puţininstabil din punctul de vedere al evoluţiei bursiere.Administratorii fondurilor mari de pe piaţă păstrează în continuareşi pachete mari de la Petrom şi BRD în portofolii, argumenteleprincipale în aceste cazuri fiind reprezentativitatea celor douăcompanii pentru piaţa locală şi lichiditatea ridicată.
Pe de altă parte, ana­liştii pariază pe acţiunile mai mici dinsectorul e­ner­getic şi din industrie pentru a bate evoluţiagenerală a pieţei. Printre titlurile care apar des în recomandărisunt chiar cele ale BVB, care ar putea beneficia cel mai mult dinlistarea Fondului Proprietatea. Acţiunile BVB au câştigat deja 42%în cele două luni de la listare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO