Burse - Fonduri mutuale

Care sunt calculele din spatele dividendelor plătite în 2018 de companiile de stat de la bursă

Care sunt calculele din spatele dividendelor plătite în...

Autor: Liviu Popescu

20.02.2018, 00:07 3586

Companiile de stat de la bursa de la Bucureşti ar putea plăti dividende din profiturile pe 2017 cu randamente cuprinse între 1%, cum este cazul Transelectrica, şi 12%, cum ar fi cazul Romgaz, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rezultatelor preliminare.

Analiştii ridică însă problema sustenabilităţii în condiţiile în care dirijarea pentru al doilea an cosecutiv a 90% din rezultatul net spre bugetul statului ar putea priva aceste companii de investiţii.

„Dividendele la multe companii se anunţă consistente, dar rămâne problema sustenabilităţii acestora în anii următori (acum sunt rate de alocare mari aplicate la profituri mari)“, se arată în raportul săptămânal al BT Asset Management.

Rezultatele îmbunătăţite pe 2017 poziţionează Romgaz pe primul loc în topul randamentelor dividendelor în contextul unei rate de distribuţie de 90%.

Cu preţul de închidere al unei acţiuni SNG din 16 februarie, randamentul dividendelor ar fi de 12%, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO