Burse - Fonduri mutuale

Care sunt marjele de profit obţinute de companiile din indicele BET în S1/2018 şi cât de important este acest indicator în strategia de investiţii

Autor: Liviu Popescu

07.09.2018, 00:07 1063

♦ Transgaz cunoaşte cel mai bine reţeta transformării afacerilor în profit, dar acţiunile companiei au de la începutul anului un randament de doar 4,1%, chiar dacă emitentul controlat de stat a distribuit dividende din rezultatul pe 2017.

Transgaz, Romgaz şi Nu­clearelectrica sunt emi­tenţii din structura indi­celui principal BET care au lucrat în S1/2018 la cele mai ridicate marje ale rezultatului net, indicator care arată în procente cât de profitabilă este activitatea unei com­panii, potrivit datelor agregate de analiştii de la BT Equity Research.

Transgaz (simbol bursier TGN), transportatorul naţional de gaze na­turale, afişează cea mai ridicată marjă a profitului net din rândul emitenţilor din prima ligă bursieră, de 34% în S1/2018, în scădere însă de la 41% în aceeaşi perioadă din 2017 pe fondul declinului profitului net şi al cifrei de afaceri, dinamică penalizată de investitori. Spre comparaţie, Romgaz, cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale al României, afişează o marjă a profitului net de 32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO