Burse - Fonduri mutuale

Carnagiul din Asia de pe burse a ajuns şi în Europa: Acţiunile europene se îndreaptă spre cel mai redus nivel după luna ianuarie

Carnagiul din Asia de pe burse a ajuns şi în Europa:...

Autor: Anca Dumitrescu

29.09.2015, 11:12 4048

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în declin cu 1,1%, iar de la un nivel record atins în luna aprilie a scăzut cu 18%, relatează Bloomberg.

În trimestrul al treilea, Stoxx 600 a pierdut 11% şi se îndreaptă spre cea mai slabă performanţă din ultimii patru ani.

Declinul de marţi al Stoxx 600 este alimentat de acţiunile companiilor din sectorul sănătăţii. Titlurile Shire şi Actelion sunt în coborâre cu peste 2,6%.

Acţiunile Volkswagen au scăzut cu 2,7%, după ce procuratura din Elveţia a anunţat că evaluează lansarea unei investigaţii împotriva producătorului auto german, după ce acesta a recunoscut pe 18 septembrie că a trişat la testele de poluare ale automobilelor diesel în Statele Unite.

Titlurile PSA Peugeot Citroen au coborât cu 3,8%, după ce Goldman Sachs a retras recomandarea de achiziţie a titlurilor companiei.

Acţiunile Glencore sunt în urcare cu 7,8%, după ce luni s-au prăbuşit cu 29%, la un minim record.

Indicele londonez FTSE 100 este în scădere cu 0,8%, DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 1,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,5%. La Madrid, indicele IBEX 35 este în coborâre cu 1,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO