Burse - Fonduri mutuale

Casa de Bucovina vrea să cumpere un hotel aflat în insolvenţă

Casa de Bucovina vrea să cumpere un hotel aflat în...

Autor: Ioana Tudor

08.08.2014, 00:05 779
Conducerea operatorului hotelier Casa de Bucovina - Club de Munte (simbol bursier BCM), care deţine hotelul de patru stele Best Western Bucovina din Gura Humorului, spune că, în prezent, cea mai bună investiţie este achiziţia unui hotel în insolvenţă.
 
Casa de Bucovina este controlată de SIF Muntenia (SIF4), cu o participaţie de 66,8% din capitalul social.
 
„În acest moment cea mai potrivită investiţie este achiziţionarea unui hotel în insolvenţă, dar până acum nu am identificat o astfel de oportunitate“, a spus Mircea Constantin, preşedintele consiliului de administraţie al operatorului hotelier.
 
Hotelul Best Western Bucovina are 130 de camere şi este dotat cu două restaurante, un centru de spa şi cinci săli de conferinţă. Unitatea de cazare are un grad mediu de ocupare de 35%-40% pe an, cu vârfuri de până la 65% pe lună în perioada mai-septembrie.
 
„Aproximativ 50% din clienţii hotelului sunt români. Cealaltă jumătate sunt turişti străini, în principal spanioli, italieni, germani, francezi şi austrieci. Avem şi clienţi mai «exotici», japonezi, australieni, brazilieni, canadieni, dar grupul acestora reprezintă sub 1% din totalul numă­rului de clienţi“, a mai spus Constantin.
 
În prezent, hotelul funcţionează la capacitate maximă, aici fiind cazaţi o parte din participanţii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care se desfăşoară la Suceava şi Gura Humorului luna aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO