Casa de Bucovina vrea să cumpere un hotel aflat în insolvenţă

8 aug 2014 Autor: Ioana Tudor

Conducerea operatorului hotelier Casa de Bucovina - Club de Munte (simbol bursier BCM), care deţine hotelul de patru stele Best Western Bucovina din Gura Humorului, spune că, în prezent, cea mai bună investiţie este achiziţia unui hotel în insolvenţă.
 
Casa de Bucovina este controlată de SIF Muntenia (SIF4), cu o participaţie de 66,8% din capitalul social.
 
„În acest moment cea mai potrivită investiţie este achiziţionarea unui hotel în insolvenţă, dar până acum nu am identificat o astfel de oportunitate“, a spus Mircea Constantin, preşedintele consiliului de administraţie al operatorului hotelier.
 
Hotelul Best Western Bucovina are 130 de camere şi este dotat cu două restaurante, un centru de spa şi cinci săli de conferinţă. Unitatea de cazare are un grad mediu de ocupare de 35%-40% pe an, cu vârfuri de până la 65% pe lună în perioada mai-septembrie.
 
„Aproximativ 50% din clienţii hotelului sunt români. Cealaltă jumătate sunt turişti străini, în principal spanioli, italieni, germani, francezi şi austrieci. Avem şi clienţi mai «exotici», japonezi, australieni, brazilieni, canadieni, dar grupul acestora reprezintă sub 1% din totalul numă­rului de clienţi“, a mai spus Constantin.
 
În prezent, hotelul funcţionează la capacitate maximă, aici fiind cazaţi o parte din participanţii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care se desfăşoară la Suceava şi Gura Humorului luna aceasta.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2014

 

Cuvinte cheie:
Casa de Bucovina
, hotel
, insolventa
, achizitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide