Burse - Fonduri mutuale

Câştig de 5% pentru acţiunile Fondului Proprietatea în primele zile ale lui februarie

Câştig de 5% pentru acţiunile Fondului Proprietatea...

Autor: Roxana Pricop

05.02.2016, 00:00 703

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 5% în primele zile ale lunii februarie, în contextul în care fondul a reluat răscumpărările zilnice după două săptămâni de pauză. Investitorii au tranzacţionat ieri 6,6 milioane de acţiuni FP, în valoare de 5 milioane de lei. Fondul poate răscumpăra până la 25% din rulajul zilnic. Titlurile FP au asigurat peste un sfert din întregul rulaj al pieţei de acţiuni.

Fondul a reluat răscumpărările zilnice de acţiuni începând de joi, 28 ianuarie, după ce aceste operaţiuni au fost suspendate pe 12 ianuarie, fondul intenţionând să accelereze cel de-al şaselea program de răscumpărări printr-o ofertă publică.

Însă din cauza volatilităţii ridicate de pe pieţele de acţiuni, administratorul FP, compania Franklin Templeton, a decis să amâne oferta publică. Fondul mai are de răscumpărat 733 milioane de acţiuni din cadrul celui de-al şaselea program. Pachetul este evaluat la 557 mil. lei, calculat la cel mai recent preţ al acţiunii FP de 0,767 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO