Câştigătorii bursei în luna mai: investitorii care au pariat pe acţiuni ale Armătura, Cemacon şi Oltchim

8 iun 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Investitorii care au pariat în luna mai pe acţiuni Armătura au câştigat 65%, cea mai bună evoluţie de la bursă în această lună, urmată de Cemacon Cluj--Na­poca (38%) şi Oltchim Râm­nicu Vâlcea (33%). Pe de altă parte, cele mai mari deprecieri ale acţiunilor în luna mai au fost la VES Sighişoara (17%), Sinteza (17%) şi Alumil Rom Industry (16%). Transgaz (TGN) şi MedLife au înregistrat cea mai mare creştre din rândul constituenţilor referinţei bucureştene BET, după ce valoarea de piaţă a ambelor a crescut cu 19% fiecare.

MedLife, penultima listare de la Bucureşti, a înregistrat cea mai bună lună de la listarea din decembrie şi a ajuns la o capitalizare de 743 milioane lei, pe fondul unor tranzacţii de 13 milioane lei. De la listare şi până în prezent, valoarea de piaţă a reţelei private de servicii medicale a crescut cu 40%.

La polul opus, cea mai mare scădere a fost înregistrată de Ves (VESY), după ce capitalizarea bur­sieră a companiei a scăzut cu 16,9%, până la 7,4 milioane lei. De ase­menea, Oil Terminal (OIL) şi Electroargeş (ELGS), ambele în topul celor mai mari aprecieri din ultimul an, de 100% în cazul Oil Terminal şi 106% în cazul Electroargeş, au încheiat luna mai în teritoriul negativ.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, luna mai
, investitori
, acţiuni
, Armătura
, Cemacon
, Oltchim
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide