Burse - Fonduri mutuale

Câştiguri de miliarde pentru manageri de fonduri de hedging

Câştiguri de miliarde pentru manageri de fonduri de...

Autor: CătăIina Apostoiu

12.05.2016, 00:04 1070

Cei mai mari 25 de manageri de fonduri de hedging din lume au câştigat 13 miliarde de dolari anul trecut, mai mult decât economiile unor ţări ca Namibia, Bahamas sau Nicaragua, scrie The Guardian. Kenneth Griffin, fondator şi CEO al Citadel, şi James Simons, fondator şi preşedinte al Renais­sance Technologies, au împărţit prima poziţie, luând acasă 1,7 mld. dolari fiecare, sumă echivalentă cu salariile anuale a 112.000 de oameni care câştigă salariul minim american.

Câştigurile managerilor de fonduri de hegding cu cele mai bune rezultate, publicate de revista Alpha, depăşesc cu mult sumele primite de cei mai importanţi executivi de pe Wall Street. Cel mai bine plătit bancher anul trecut a fost Chase Jamie Dimon, CEO al JPMorgan, cu 27 mil. dolari. Plă­ţile uriaşe acordate managerilor de fonduri de hedging survin în pofida unui an tumultuos pe Wall Street, care a adus pier­deri de miliarde de dolari multor fonduri de hedging cunoscute sau a dus la închiderea altora.

Griffin, cel mai bogat om din Illinois, cu o avere de 7,5 mld. dolari potrivit Forbes, a donat peste 3 mil. dolari pentru cam­paniile lui Marco Rubio, Jeb Bush şi Scott Walker. Si­mons, care s-a retras din poziţia de CEO al Renaissance în 2009, este a 50-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes. Câştigurile sale de anul trecut au fost atât de mari, încât dacă acesta ar fi o ţară, aceasta ar fi a 178-a cea mai productivă din lume, potrivit clasamentelor Băncii Mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO