Câştigurile pe 2013 ale Petrom, Transelectrica şi Transgaz au bătut aşteptările, însă fondurile de investiţii nu se grăbesc să îşi crească expunerile

28 feb 2014 Autor: Roxana Pricop

Transgaz (simbol bursier TGN), Transelectrica (TEL), Petrom (SNP) şi Banca Transilvania (TLV) au fost companiile care au surprins cel mai mult investitorii prin rezultatele financiare raportate în 2013, spun managerii de fonduri de acţiuni care sunt printre cei mai mari investitori instiuţionali de la bursă. La extrema opusă se situează BRD şi Dafora.
 
Azi se încheie sezonul de raportări financiare pentru anul 2013 la bursa de la Bucureşti, ultimele raportări urmând a fi publicate de Nuclearelectrica şi de Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR. Din cele peste 80 de companii listate din care 15 companii sunt printre cele mai lichide, şi deci mai accesibile investitorilor instituţionali, câteva au fost cele care au impresionat investitorii cu afacerile şi profiturile făcute în 2013.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

 

Cuvinte cheie:
petrom
, transelectrica
, transgaz
, crestere
, castiguri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide