Burse - Fonduri mutuale

Cât costă să cumpăr acţiuni de 10.000 de lei de la un broker?

Cât costă să cumpăr acţiuni de 10.000 de lei de la...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2016, 00:04 3237
Un investitor care vrea să achi­zi­ţioneze acţiuni de 10.000 de lei de la un broker plăteşte un comision de tranzacţionare de 0,7-0,8%, adică 70-80 de lei dacă face acest lucru online, iar dacă tranzacţia se face asistat, adică cu ajutorul direct al bro­kerului, se poate ajunge la un comision chiar şi de 2%, potrivit informaţiilor transmise de casele de brokeraj la solicitarea ZF.

Investitorii care îşi aleg prima dată casele de brokeraj prin care să reali­ze­ze tranzacţii pe bursa de la Bu­cureşti tre­­buie să fie atenţi la nivelul costu­rilor pe care le implică tran­zac­ţionarea ac­ţiu­­nilor sau alte costuri im­puse de bro­ker, dar şi la diversele ser­vicii pe care aceş­tia le pot pune la dis­poziţia clien­ţi­lor. Prin intermediul BT Capital Part­ners, un investitor care alege să cum­pere acţiuni de 10.000 de lei va plăti un co­mision de 60 de lei, în timp ce în ca­zul Intercapital, comisionul ajunge la 70 de lei, adică 0,7% din valoarea tran­zac­ţionată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO