Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Iancu este noul preşedinte al Mecanica Ceahlău

Cătălin Iancu este noul preşedinte al Mecanica Ceahlău

Autor: Roxana Pricop

08.10.2013, 19:24 676

Cătălin Iancu, membru în consiliul de administraţie al SIF Moldova (SIF2), a fost ales preşedintele producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (MECF) din Piatra Neamţ, în urma demisiei din funcţie a lui Dumitru Bontaş.

Mecanica Ceahlău a încheiat primul semestru cu afaceri de 14,1 milioane de lei şi cu un profit net de 3,1 mil. lei. SIF Moldova este cel mai mare acţionar al MECF cu circa 55% din acţiuni, iar Cătălin Iancu este membru în CA la SIF Moldova din luna aprilie şi conduce comitetul de politici investiţionale şi strategii de la SIF.

Anterior venirii la SIF Moldova, Cătălin Iancu a fost preşedintele societăţii de administrare a investiţiilor OTP Asset Management. Schimbarea preşedintelui la Mecanica Ceahlău are loc în condiţiile în care la începutul lunii septembrie consiliul de administraţie l-a demis pe Neculai Timaru din funcţia de director general, după ce un audit intern a scos la lumină în luna iulie că Mecanica a încheiat contracte de 210.000 de euro cu firme controlate de familia Timaru.

Acţiunile companiei au raportat o creştere de 3,57% în şedinţa de luni până la un preţ de 0,145 lei/unitate. Capitalizarea bursieră a companiei este de 34,7 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO