Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Stancu, şeful Electrica: Înlocuirea reţelei expirate necesită investiţii de 10 miliarde de euro

Cătălin Stancu, şeful Electrica: Înlocuirea reţelei...

Autor: Dan Straut

12.06.2018, 00:05 732

Cătălin Stancu, directorul general al Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, com­panie ale cărei acţiuni sunt incluse în structura indicelui bursier principal BET, spune că necesarul de investiţii pen­tru înlocuirea reţelelor care au durata de serviciu depăşită este de 10 miliarde de euro, în contextul în care România trebuie să se alinieze viitoarelor standarde UE.

„În Uniunea Europeană deja se vorbeşte despre o decarbonizare com­pletă (renunţarea la producţia de energie pe bază de cărbune - n. red.) până în anul 2050. Iar răspunsul la decar­bonizare trebuie să fie electri­ficarea. Va trebui să avem, în cel mai soft scenariu, un grad de electrificare de 38%, faţă de 22% cât este în prezent. După alte scenarii, gradul de electrifi­care va trebui să ajungă la 60%, şi vă dau un exemplu: acum, în transporturi, electrificarea este de 1% - va trebui să ajungă la 40%. Pentru a atinge aceste ţinte, nivelul de investiţii necesare este remarcabil, numai înlocuirea reţelelor care au durata de funcţionare depăşită este de 10 miliarde de euro“, spune Cătălin Stancu la Forumul Regional Energetic (FOREN).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO