Burse - Fonduri mutuale

Cazul Alro Slatina, sau cum privatizarea din 2002 a fost una dintre cele mai proaste afaceri din România

Cazul Alro Slatina, sau cum privatizarea din 2002 a fost...

Autor: Liviu Popescu

04.07.2018, 00:07 4059

Alro Slatina (ALR), una dintre cele mai profitabile companii din România, este evaluată la 4,4 mld. lei dacă în cal­cul este luat preţul din intervalul superior al ofertei de vânzare de acţiuni pe care compania o desfăşoară în prezent la bursă. Spre comparaţie, în decembrie 2002, în anul în care fusese privatizată, compania valora 247 mil. lei la bursă pentru ca în anul următor să urce la 637 mil. lei şi pe fondul unei majorări de capital social cu aport în numerar din partea acţionarilor.

Acest lucru arată că pierderea statului din vânzarea foar­te proastă a acestei companii în anul 2002 sub bagheta gu­ver­nului Năstase, privatizare care a dus la demararea unor anchete din partea DNA şi a DIICOT, poate fi eva­lua­tă la peste 1 mld. euro, la care se adaugă şi dividendele brute de 340 mil. euro pe care Alro le-a distribuit în ultimii zece ani.

Statul român nu mai are nicio acţiune la Alro Slatina în prezent, fiind diluat după majorările de capital efectuate de acţionarul majoritar, ruşii de la Vimetco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO