Burse - Fonduri mutuale

Cazurile speciale din 2011 sunt pe lista de despăgubiri la ANRP

Foto: Victor Ciupuliga

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Roxana Pricop

16.12.2014, 00:07 1624

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Pro­prie­tăţilor (ANRP), instituţie responsabilă de restituiri din subordinea primului-ministru, despăgubeşte în continuare prioritar cu puncte cazuri speciale şi dosare trase la sorţi, din perioada 2006-2011.

În trecut, în rândul acestor dosare au fost descoperite cele mai mari nereguli, precum cereri soluţionate rapid în false cazuri medicale precum infecţii urinare, fost fumător şi consumator de etanol. Pentru a nu se repeta abuzurile din trecut, ANRP ar trebui să facă un audit al tuturor dosarelor încadrate de fostele conduceri ale instituţiei drept cazuri speciale.

La ANRP sunt acum  în lucru 8.500 de dosare ca urmare a repartizărilor făcute în perioada cuprinsă între 2006 şi 2011. Din cele 8.500 de dosare date în lucru, un număr de 3.033 dosare sunt selectate în mod aleatoriu (prin tragere la sorţi) în perioada 2006-2008, alte 2.607 sunt dosare pentru care s-a aprobat tratarea cu prioritate în perioada 2006-2011 (cazuri speciale) şi alte 2.860 sunt dosare date în lucru în funcţie de numărul de înregistrare, potrivit datelor la 12 noiembrie publicate de ANRP. Potrivit autorităţii, dosarele sunt lucrate, în paralel, în mod proporţional, respectându-se ordinea corespunzătoare fiecărei categorii.

Înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a retrocedărilor 165/2013, foştii proprietari au reclamat în nenumărate rânduri că ANRP rezolvă cu prioritate „anumite“ dosare cumpărate de persoane care nu au legătură cu procesul de despăgubire, în timp ce persoanele îndreptăţite aşteaptă cu anii la coadă sau îşi vând pe nimic drepturile litigioase.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre sistemul de despăgubiri prin puncte;  cele mai mari 30 de despăgubiri

- neregulile apărute în urma cadrului legislativ deficitar

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO