Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni au cumpărat fondurile lui Mark Mobius pe bursa de la Bucureşti

Mark Mobius

Mark Mobius

Autor: Roxana Pricop

03.02.2015, 09:00 1122
Fondurile de investiţii Frontier Markets şi Eastern Europe, administrate de divizia de pieţe emergente a grupului american Franklin Templeton (administratorul Fondului Proprietatea), care este condus de Mark Mobius, şi-au redus expunerea pe acţiunile Banca Transilvania şi BRD în al doilea semestru al anului trecut, şi au cumpărat acţiuni la Romgaz.
 
Investiţiile pe bursa de la Bucureşti ale celor două fonduri, cu active nete cumulate de aproape 2 miliarde de dolari, au ajuns astfel la 65 milioane de dolari (circa 255 mil.lei) la finalul anului trecut, potrivit calculelor ZF în baza rapoartelor cu deţinerile detaliate emise de administrator.
 
Pe parcursul celui de-al doilea semestru din 2014, Frontier Markets Fund, cu active în gestiune de 1,6 miliarde de dolari, şi-a menţinut neschimbată expunerea pe acţiunile Petrom (SNP). Titlurile Petrom reprezentau 1,18% din activele fondului la 31 decembrie 2014. Acţiunile Petrom au intrat pe o pantă puternic descendentă începând din al doilea semestru al anului trecut, din cauza prăbuşirii cotaţiei barilului de petrol. În al doilea semestru, acţiunile Petrom au scăzut cu 15%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO