Finanţe personale

Ce acţiuni s-au desprins de pluton la început de iulie, cu creşteri de 6%

14 iul 2015 Autor: Radu Bostan

Acţiunile Banca Comercială Carpatica (BCC), Transelec­tri­ca (TEL) şi cele ale Romcarbon (ROCE) i-au surprins plăcut pe in­vestitori cu randamente de circa 6% în primele două săptă­mâni ale lunii iulie, făcând notă discordantă cu sentimentul de prudenţă care a pus stăpânire pe investitori.

Banca Carpatica a crescut cu 6%, iar Transelectrica şi Rom­carbon au adus câştiguri de 5%, rupând tendinţa pieţei, care a început iulie în stagnare. Indicele BET, al celor mai li­chide zece acţiuni, a rămas stabil în primele două săptămâni, tras în jos de acţiunile mari care au atins data de dividend, în timp ce în sens pozitiv au acţionat acţiunile bancare.

Băncile rămân pariul investitorilor şi pentru a doua jumă­tate a anului, în contextul revirimentului economiei în ansamblu.

„În următoarea perioadă văd un potenţial mai ridicat pen­tru acţiunile companiilor din sectoarele ciclice şi care se bazea­ză pe consum, dintre care cel bancar şi de servicii financiare este cel mai bine reprezentat pe bursa de la Bucureşti“, spune Adrian Cojocar, director general al SAI Intercapital Invest­ment Management.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.07.2015

 

Cuvinte cheie:
Finante personale
, BVB
, bursa
, actiuni
, carpatica
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide