Ce faci atunci când ai în portofoliu o companie care îţi aduce un randament de 7.000%? Cauţi o altă „supernova”: o mică bancă germană

4 oct 2017 Autor: Ştefan Stan

Sunny Optical Technology Group, o firmă din China care se ocupă cu fabricarea de lentile şi de produse optice, a adus un randament de aproape 7.000% pentru Allianz Global Investors în şapte ani, însă administratorul va fi nevoit ca în curând să renunţe la „perla coroanei”, scrie Bloomberg. Allianz Global Investors deţine acţiuni la Sunny Optical Technology încă din 2010, însă pentru că firma a crescut exponenţial şi a depăşit o capitalizare de piaţă de 17 miliarde de dolari, administratorul îşi va direcţiona investiţiile şi în alte direcţii, întrucât targetul său este în general pe companii cu capitalizare mică. Andrew Neville, managerul financiar al Allianz care gestionează portofoliul Sunny, pariază pe Deutsche Pfandbriefbank, un creditor german care a făcut parte din Hypo Real Estate Holding, salvat de stat în 2008. El crede că acesta va fi următorul „mare hit” şi că va beneficia de o creştere puternică pe partea de creditare, în contextul în care acţiunile băncilor europene încep să treacă peste umbra care s-a aşternut după criza financiară. Vocile sunt însă împărţite când vine vorba de Deutsche Pfandbriefbank. „Unii oameni nu se vor atinge de acţiuni, pentru că au un indice de risc şi nesiguranţă cu două cifre, dar şi pentru că este o bancă mică, departe de ţara lor. Noi credem însă că este mai mult în spate”, a spus Neville, care conduce divizia de investiţii a Allianz Global Investors. 

Listată în 2015, Deutsche Pfandbriefbank, cunoscută drept PBB, este implicată într-o serie de pierderi majore în tranzacţiile desfăşurate în Marea Britanie. Investitorii se tem de un deznodământ nefericit, ceea ce Neville spune că se reflectă în evaluarea companiei. PBB se tranzaţionează cu 0,6% din valoare, comparativ cu o medie de 2,1% ale companiilor din indicele MDAX al firmelor medii.   Totuşi, de la listarea din 2015, acţiunile PBB a urcat cu 18%, iar anul acesta au crescut cu peste 40%. Luni, acţiunile PBB au urcat cu 2,3%. Lipsite de dragoste din partea investitorilor în ultimul deceniu, acţiunile băncilor rămân în continuare ieftine, dar o potenţială revenire le face extrem de promiţătoare pentru cei care au un apetit pentru risc.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2017

 

Cuvinte cheie:
randament
, banca
, companie
, portofoliu
, germania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide