Burse - Fonduri mutuale

Ce impact au avut listările Nuclearelectrica, Romgaz si Electrica pentru Bursa de Valori Bucureşti? VIDEO

28.09.2014, 20:02 451

Listările Nuclearelectrica, Romgaz şi  Electrica au adus oportunităţi noi pentru investitori, pentru că pe bursă este un cerc vicios dacă nu sunt companii noi listate, nu va creşte lichiditatea, a declarat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România, invitat la emisiunea ZF Live.

El consideră că lucrurile pe bursă însă se întâmplă româneşte, adică pe grabă şi în ultimul moment. "Dacă toată Europa adoptă o măsură, românii nici nu îşi mai pun problema avantajelor sau a dezavantajelor. Trebuie să trecem şi noi pentru că altfel rămânem în urmă", a spus Paul. 

"Mulţi investitori reclamă că nu au marfă nouă. Acum există marfă nouă, însă lichiditatea nu a crescut suficient. Marii investitori cumpără pachete de acţiuni şi le păstrează pentru o perioadă mai mare de timp, iar lichiditatea este mai greu de obţinut. Noi am cerut de multe ori Ministerului Economiei să mărească cota adresată cetăţenilor români, companii sau persoane fizice. Aşa am putea să obţinem lichiditate mai multă. Mai multă de jumătate din ofertă ar trebui garantată cetăţenilor români", a spus Paul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO