Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţii au fondurile lui Mobius la Bursă

Autor: Roxana Pricop

23.01.2011, 23:46 32

Cele cinci SIF-uri alături de Bursa de Valori Bucureşti (BVB)sunt principalele plasamente pe piaţa locală ale fondurilor deinvestiţii gestionate de administratorul Fondului Proprietatea.

Fondurile Frontier Markets şi Emerging Markets SmallerCompanies, cu active nete cumulate de peste 1,5 miliarde de dolarişi administrate de Templeton Asset Management, deţin cele mai mariinvestiţii pe piaţa locală de capital, în valoare de circa 9,5milioane de dolari la finele anului trecut. Un alt fond deinvestiţii din portofoliul Templeton a vândut acţiunile deţinute laBRD în ultimul trimestru al anului trecut, arată rapoarteletrimestriale emise de administrator.

Mark Mobius, şeful Franklin Templeton, ar putea crea unfond de hedging

Templeton Asset Management este divizia de investiţii pe pieţeemergente a grupului american Franklin Templeton şi este condusă deMark Mobius, unul dintre profesioniştii care se implică înadministrarea Fondului Proprietatea. Compania administrează activetotale de 34 miliarde de dolari de la peste 30 de fonduri deinvestiţi, ţinta fiind pieţele emergente din Asia.

Piaţa locală de capital a intrat pe radarul fondurilor deinvestiţii administrate de Templeton de mai mulţi ani însă dincauza lichidităţii scăzute a Bursei, fondurile au plasamenterelativ modeste pe piaţa locală, orientându-se spre acţiunilecompaniilor cel mai frecvent tranzacţionate.

Potrivit rapoartelor, în trimestrul al patrulea fondurileFrontier Markets şi Emerging Markets Smaller Companies şi-auconservat participaţia la principalul operator bursier de pe piaţalocală de capital, deţinând împreună 1,7% din capitalul BVB. Pe dealtă parte, fondul Frontier Markets a mai cumpărat acţiuni la celecinci SIF-uri, unde a ajuns să controleze câte 0,8% dincapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO