Burse - Fonduri mutuale

Ce preţ pun investitorii pe bugetele companiilor listate la bursă

Ce preţ pun investitorii pe bugetele companiilor listate...

Autor: Radu Bostan

16.06.2015, 00:07 595

Bugetul de venituri şi cheltuieli al unei companii listate dă investitorilor indicii cu privire la planurile conducerii pentru anul în curs, însă pentru a cumpăra acţiunile respectivei companii investitorii aşteaptă rezultatele financiare pe primul trimestru pentru a-şi confirma cât de realiste sunt prognozele managementului.

„De cele mai multe ori investitorii aşteaptă măcar primul sau al doilea trimestru pentru ca societatea să confirme prognozele şi de-abia după aceea îşi ajustează poziţia. În mod cert contează şi credibilitatea şi istoricul companiei“, spune un broker local, responsabil de investitori instituţionali.

Evoluţia de până în acest moment a principalelor acţiuni sugerează existenţa unei corelaţii între aşteptările companiei şi valoarea acţiunilor, cu creşteri ale titlurilor companiilor mai „optimiste cu privire la venituri şi profit. Pe de altă parte, evoluţia poate fi pusă şi pe seama recomandărilor de investiţii făcute de analiştii financiari, ale căror calcule sunt considerate mai credibile decât ţintele, de multe ori pur orientative, avansate de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO