Burse - Fonduri mutuale

Ce profituri a făcut Fondul Proprietatea sub administrarea Templeton, ce dividende a distribuit şi ce comisioane i-a plătit administratorului

Ce profituri a făcut Fondul Proprietatea sub...

Autor: Andrei Chirileasa

24.11.2013, 10:27 1077

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat cu o majoritate confortabilă prelungirea mandatului Franklin Templeton cu 2 ani după ce tot în cadrul AGA au respins prelungirea cu 4 ani a mandatului. Totodată, noile criterii de evaluare pentru Franklin Templeton vor fi mult mai dure, aşa cum a cerut acţionarul principal al fondului, grupul american Elliott.

Întrebat dacă este de acord cu reducerea duratei mandatului de la 4 ani la 2 ani, Mark Mobius a spus că ar prefera un mandat de patru ani, deoarece reforma începută la companiile de stat din portofoliul FP este de durată, iar stabilirea unei ţinte de discount ca şi criteriu de evaluare îngrădeşte mişcările administratorului.

Acţionarii au votat împotriva modificărilor actului constitutiv al FP propuse de ASF, apoi s-a trecut la votul asupra propunerii de reducere a capitalului social prin micşorarea valorii nominale a acţiunilor de la 1 leu la 0,95 de lei, cu distribuţia sumei de 0,05 lei/acţiune către acţionari.

Cvorumul la AGEA a fost de 45,89% din drepturile de vot, astfel că nu s-a putut lua o hotărâre valabilă privind reducerea capitalului social. Cu toate astea, acţionarii şi-au putut exprima votul asupra acestui punct de pe ordinea de zi, iar rezultatul a fost covârşitor pentru (99% din voturile exprimate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO