Burse - Fonduri mutuale

Ce se întâmplă? Când toate pieţele externe ating noi maxime istorice, Bursa de la Bucureşti scade cu 0,59% în noiembrie

Ce se întâmplă? Când toate pieţele externe ating noi...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.12.2017, 00:07 1706

♦ De la începutul anului, creşterea indicelui BET s-a redus la 10% faţă de plus 21% în mai.

Indicele BET, referinţa bursei locale, s-a depreciat cu 0,59% în penultima lună a anului 2017, una aglomerată, marcată de două listări şi publicarea rezultatelor trimestriale, ajungând la nivelul de 7.796 puncte, cu peste 900 de puncte mai puţin faţă de maximul anului, atins la începutul lunii iunie.

Luna noiembrie a însemnat pentru piaţa de capital locală debutul la tranzacţionare a două noi companii, aceasta ajungând la cinci listări în ultimele 12 luni şi un total de 88 de emitenţi. 

Pe lângă listări, luna noiembrie a corespuns şi cu publicarea rezultatelor financiare aferente perioadei ianuarie - 30 septembrie.

Toate companiile au fost pe profit după primele nouă luni, însă Transelectrica (TEL) şi Electrica (EL) au cei doi emitenţi al căror profit a fost mai mic faţă de perioada similiară a anului trecut.

Totodată, Translectrica şi Electrica au figurat printre cele mai mari scăderi din luna noiembrie, cu deprecieri de 7,17% şi respectiv 9,55%. De asemenea, MedLife, re­ţeaua de servicii medicale private, a înregistrat o scădere a capitalizării bursiere de 7,86% în luna noiembrie.

La polul opus, printre aprecierile cele mai mari din luna noiembrise se înscriu BRD Groupe Societe Generale şi Nuclearelectrica, cu aprecieri de 5,37% şi 4,44%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO