Burse - Fonduri mutuale

Ce spun cifrele: care sunt cele mai subevaluate acţiuni din indicele BET după T1/2018

Ce spun cifrele: care sunt cele mai subevaluate acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

21.05.2018, 00:07 1800

BRD şi Nuclearelectrica au devenit cele mai subevaluate acţiuni din structura indicelui BET după publicarea re­zultatelor aferente T1/ 2018 în contextul în care acestea se tranzacţionează la cele mai mici valori ale indicatorului PER (price earning ratio), potrivit calculelor ZF.

BRD afişează un PER de 6,34 la preţurile de tranzacţionare din 18 mai şi cu rezultatele nete pe ultimele 12 luni, iar Nuclearelectrica are o valoare a indicatorului de 6,69. Spre comparaţie, cea mai mare valoare a PER din cei 13 emitenţi ai BET este de 58,2 la Transelectrica.

PER este cel mai des utilizat multiplu de evaluare a com­paniilor listate, calculat ca raport între preţul unei ac­ţiuni şi profitul net pe acţiune obţinut de companie.

Re­zul­tatul reprezintă numărul de ani pentru ca preţul plătit de un investitor în prezent pentru o acţiune să fie recuperat din profiturile companiei respective, dacă rezultatul net rămâne constant.

BRD s-a încadrat în tendinţa caracte­ristică T1/2018 întregului sistem bancar, astfel că a raportat un pro­fit net mai mare cu 28%, 392 milioane de lei, în timp ce veni­turile ne­te din dobânzi şi comisioane au urcat cu 12%, la 610 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO