Burse - Fonduri mutuale

Ce strategie au avut fondurile de acţiuni care au bătut indicii bursieri

Ce strategie au avut fondurile de acţiuni care au bătut...

Autor: Roxana Pricop

18.08.2015, 00:07 1209

Expunerea ridicată pe bănci le-a adus fondurilor de ac­ţiuni randamente peste aprecierea principalilor indici bursieri din ultimul an, confirmând astfel că administrarea activă a fost mai profitabilă decât copierea unui indice bursier.

Fondul de acţiuni Erste Equity România, administrat de Erste Asset Management, este performerul indus­triei cu un randament de 14,5% obţinut în perioada 31 iulie 2014-31 iulie 2015, potrivit datelor Asociaţiei Ad­mi­nis­trato­rilor de Fonduri. Randamentul obţinut de fond este peste apre­cierea indicelui BET, principala re­ferin­ţă a bursei, care s-a apre­ciat cu 9,8% în acelaşi interval. Principalele investiţii ale fondului erau la 30 iunie acţiunile Romgaz, FP, Electrica, BRD şi Transgaz.

„Acţiunile bancare BRD, Banca Transilvania şi Erste Bank au fost cel mai important contributor la performanţa fon­dului în ultima perioadă“, a spus Dragoş Neacşu, preşedin­tele Erste Asset Management. Acţiunile BT s-au apreciat cu peste 30% în perioada 31 iulie 2014 -31 iulie 2015, acţiunile BRD au câştigat 26%, iar acţiunile Erste Bank s-au apreciat cu 43% în lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO