Burse - Fonduri mutuale

Cea mai „fierbinte“ investiţie în rândul milionarilor americani: să nu facă nimic

Cea mai „fierbinte“ investiţie în rândul...

Autor: CătăIina Apostoiu

20.05.2016, 00:03 3401
Milionarilor Americii nu le place ce văd pe pieţe sau în economie. Cei „masiv de bogaţi“ fac bani mai degrabă din pasiunile pe care le au decât din investiţii. Şi se distrează şi mai mult decât atunci când urmăresc mişcările pieţei, scrie CNBC.

Ron Carson, consilier în administrarea averilor, a mers recent la derby-ul din Kentucky cu un client. Un cal cu o performanţă bună în cursă se poate dovedi o investiţie destul de bună pentru cei bogaţi. Totuşi, niciunul dintre milionarii americani nu ar lua în considerare o astfel de investiţie.

„Consensul general al clienţilor şi celor prezenţi la derby este că economia se află într-o zonă crepusculară. Nimeni nu înţelege cu adevărat ce se întâmplă. Suntem într-o altă lume. Nu mai ştim ce este real“, spune Carson.

Pentru majoritatea bogaţilor Americii, nimic de pe pieţe nu pare să meargă bine în acest moment, iar aşteptările privitoare la perfor manţele investiţiilor sunt scăzute.

Procentul milionarilor americani care se aşteaptă ca indicele bursier american S&P 500 să încheie anul în teritoriu pozitiv a scăzut cu 6% de la sondajul anterior realizat de CNBC, în toamna anului 2015, în timp ce procentul celor care cred că S&P va rămâne neschimbat în cel mai bun caz, sau va scădea la sfârşitul anului, a urcat cu 5%.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată în ceea ce priveşte procentul milionarilor care cred că S&P nu va înregistra nicio modificare, de la 25% la 28%. Mai puţin de jumătate din milionari (43%) cred că S&P va termina anul în creştere cu 5, până la 10%.

Această perspectivă duce la o altă concluzie pesimistă cu privire la performanţa investiţiilor: jumătate din milionari cred că valoarea activelor lor nu se va modifica în acest an, comparativ cu procentul de 42% înregistrat în sondajul anterior.

„Oamenii sunt în expectativă şi nu investesc prea mult“, afirmă Tom Wynn, director al Spectrem Group, care a realizat sondajul în rândul milionarilor pentru CNBC.

În opinia lui Carson, politicile băncilor centrale reprezintă sursa nesiguranţei resimţite de milionari.

„Fed-ul a împins lucrurile la extrem cu ratele, iar în întreaga lume sunt rate negative… Investitorii privesc în jurul lor şi prea ştiu ce să facă“, spune Carson. „Nu le place să stea pe cash, dar nici nu vor să-şi asume prea multe riscuri în acest moment“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO