Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare fraudă în China: Un milion de investitori au fost înşelaţi cu 7,6 mld. dolari. Peste 95% dintre proiectele de pe o platformă de finanţare nu existau în realitate. 21 de persoane, arestate

Cea mai mare fraudă în China: Un milion de investitori...

Autor: Marius Oncu

01.02.2016, 11:36 6441

Peste 95% dintre proiectele de pe platforma de finanţare au fost false, potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de publicaţia britanică The Guardian.

Printre cei arestaţi se află şi Ding Ning, cel care a lansat Ezubao în iulie 2014.

Aceasta este cea mai mare înşelătorie descoperită până în prezent în China în sectorul de creditare persoană la persoană, care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani şi a rămas în mare măsură nereglementat.

Poliţia a folosit două excavatoare pentru a dezgropa aproximativ 1.200 de registre contabile ale Ezubao, îngropate de conducerea companiei, potrivit Xinhua, preluată de Financial Times.

Site-ul web al Ezubao a fost oprit, iar birourile din Beijing ale Yucheng Group, companie al cărei preşedinte este Ding Ning, au fost de asemenea închise.

Cum arată casa unuia dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din România: Ne doream foarte tare zona Dorobanţi. Am ştiut de la început ce vrem. Galerie Foto

Ea vinde cele mai scumpe penthouse-uri din Bucureşti, iar el a început construcţia unui proiect imobiliar de lux de 6 mil. euro. Cum arată casa lor? Galerie foto

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite. Galerie FOTO

Poliţia a folosit două escavatoare şi a săpat 20 de ore pentru a scoate la iveală 80 de pungi de dovezi, pe care şefii Ezubo le-au îngropat la şase metri sub pământ. 

În loc să plătească investitorii, executivii au delapidat bani pe care i-au folosit în scopuri proprii, reclame şi investiţii în active neperformante. 

Şeful Yucheng Group, Ding Ning, care controlează Ezubo, a donat 550 de milioane de yuani (83 mil. dolari) către preşedintele grupului, Zhang Min, pe lângă o vilă de 130 de milioane de yuani (20 mil. dolari) şi un diamant roz de 2 mil. de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO