Burse - Fonduri mutuale

Cea mai mare tranzacţie cu acţiuni Banca Transilvania din ultimele şase luni: ​SIF Moldova a vândut acţiuni Banca Transilvania de 26 mil. lei şi a ajuns la o deţinere de 6,9% din banca de la Cluj

Cea mai mare tranzacţie cu acţiuni Banca Transilvania...

Autor: Liviu Popescu

31.05.2017, 12:10 4315

SIF Moldova a vândut pe 30 mai un pachet de 9 milioane de acţiuni la Banca Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească, la preţul unitar de 2,94 lei pe acţiune, într-o tranzacţie intermediată de BT Capital Partners.

Pentru întreg pachetul, SIF Moldova a încasat circa 26 milioane de lei, iar deţinerea sa la a doua cea mai mare bancă din România în funcţie de active a scăzut de la 7,17%, cât era la finele lunii martie, la 6,9%. Spre comparaţie, SIF Moldova deţinea anterior tranzacţiei un număr de 261 milioane de acţiuni TLV, iar după tranzacţie mai are 252 milioane de acţiuni.

De altfel astăzi pe bursă au fost raportate mai multe vânzări de acţiuni Banca Transilvania, printre care şi o vânzare 500.000 de acţiuni a şefului băncii, Omer Tetik, dar şi alţi directori din bancă cum ar fi Andrei Dudoiu (156.000 de acţiuni).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO