Burse - Fonduri mutuale

Cei care l-au dat afară pe şeful Uber sunt acţionari şi la Banca Transilvania

Cei care l-au dat afară pe şeful Uber sunt acţionari...

Autor: Liviu Popescu

27.06.2017, 00:04 902

Gigantul american Fidelity, fond de investiţii care administrează active de 2.200 mld. dolari, adică de 11 ori cât produce economia românească într-un an, este acţionar la Banca Transilvania, dar şi la compania americană Uber.

Fidelity controlează prin vehiculele sale circa 4% din banca de la Cluj, cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital din România, potrivit plat­formei Bloomberg. În cazul Uber, companie care nu este listată, Fidelity de­ţine împreună cu alţi acţionari insti­tu­ţionali precum Benchmark, First Round Capital, Lowercase Capital, Menlo Ventures, 40% din drepturile de vot ale Uber. Compania americană este evaluată la 70 mld. dolari, iar potrivit cotidia­nului american The New York Times, acţionarii instituţionali, printre care şi Fidelity s-au ridicat într-o revoltă îm­potriva şefului Uber Travis Kala­nick, fiind nemulţumiţi de stilul său de conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO