Burse - Fonduri mutuale

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 200 mld. dolari de la Brexit

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 200 mld....

Autor: Greta Bogdan

28.06.2016, 14:19 300

Pieţele globale au mai şters încă 69 miliarde de dolari din averile cumulate ale celor mai bogaţi 400 oameni ai lumii, de când Marea Britanie a şocat investitorii prin votul „leave”, favorabil ieşirii din Uniunea Europeană. În acest context, scăderile au ajuns la un cumul de peste 196 de miliarde de dolari pe parcursul ultimelor două zile, scrie Bloomberg.

Miliardarii luaţi în calcul în indicele calculat de Bloomberg controlează averi de 3,8 miliarde de dolari, cu un procent de 1,8% în scădere faţă de începutul acestui an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Şocul de luni a fost simţit de majoritatea oamenilor de afaceri din Europa, unde 92 de miliardari au pierdut 29,4 miliarde de dolari, ajungând la un total al primelor două zile din săptămână de peste 81 miliarde de dolari, mai arată datele furnizate de Bloomberg. De la finalul anului, averile lor au scăzut cu peste 45,5 miliarde de dolari, cu un declin de 5,1%.

150 de miliardari din SUA şi Canada au pierdut 26,7 miliarde de dolari, iar în ultimele două zile au ajuns la pierderi de 62,5 miliarde. Aceştia rămân pe linie de plutire în acest an, cu un câştig total de 236 milioane de dolari. Cei mai importanţi 26 miliardari ai Chinei au avut luni pierderi de un miliard de dolari, cu scăderi în ultimele două zile care i-au adus la pragul de 5 miliarde de dolari. Au scăzut cu 7,4 procente în acest an, ajungând la pierderi de 18,7 miliarde de dolari.

Georg Scaeffler, aflat în top trei al celor mai bogaţi oameni de afaceri din Germania, ocupă cel mai jos loc în index luni, cu 1,9 miliarde de dolari pierduţi din averea sa. Cea mai bogată persoană din Europa, retailerul spaniol Amancio Ortega, a pierdut 1,5 miliarde de dolari.

Bill Gates şi Mark Zuckerberg au pierdut luni 1,8 miliarde de dolari, respectiv 1,6 miliarde de dolari, un declin dramatic.

Sursă: captură Bloomberg 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO