Finanţe personale

Cei mai fericiţi investitori de până acum în 2017: cei care au mizat pe Oil Terminal, argint şi WIG 20

21 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele mai bune trei investiţii de la în­ce­­putul anului sunt acţiunile Oil Ter­­minal (OIL), companie listată pe seg­­mentul principal al bursei româ­neşti, care a dublat banii investito­rilor în pa­tru luni, în acţiuni care com­­pun in­di­cele bursier polonez WIG20, care a crescut cu 17%, dar şi ar­gintul care a adus 14%.

Pe următoarele locuri sunt indi­cele bursier românesc BET, care afi­şează 15,7% de la începutul anului şi in­vestiţia în aur, care a adus 11% pe fon­dul caracterului său de refugiu.

Pe de altă parte, un investitor care s-a orientat spre petrolul Brent, referinţa internaţională, ar fi pierdut 6% din cauza scăderii preţului barilu­lui, evoluţie care nu s-a reflectat însă şi în preţul acţiunilor OMV Petrom, ca­re afişează 23% de la începutul anului.

La Bucureşti, acţiunile Oil Ter­mi­­nal afişează 108% de la înce­putul anu­lui pe fondul unui profit triplu în 2016 de circa 16 mil. lei, ceea ce im­pli­cit a în­sem­nat dividende gene­roase pentru in­ves­titori.

În top se găseşte şi Electro­ar­geş Curtea de Argeş (ELGS), dar şi Turbo­mecanica (TBM), companii din eşa­lonul doi al BVB, ale căror evo­luţii, de 68%, respectiv 38%, se da­to­rează în prin­cipal rezultatelor finan­ciare obţinute anul trecut.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 

Cuvinte cheie:
argint
, fericire
, investitori
, terminal
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide