Finanţe personale

Cel mai mare fond de pensii are 80 de milioane de euro pentru investiţii în acţiuni

28 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Fondul de pensii private obligatorii NN , cu active de 9,1 mld. lei şi administrat de NN Pensii, are în plan investiţii de 80 mil. euro (360 mil. lei) în acţiunile companiilor listate la bursa din Bucureşti în acest an, nivel apropiat de cel plasat anul trecut.

„Pentru 2016, investiţiile în acţiuni ale fondului de pensii obligatorii administrat de NN ar trebui să fie de aproximativ 80 mil. euro, cuantumul investit pe piaţa locală depinzând însă de lichiditatea şi de noile oportunităţi ce se vor crea pe această piaţă“, a declarat pentru ZF Raluca Ţintoiu, directorul general al NN Pensii.

Fondul NN este cel mai mare investitor local de pe bursa de la Bucureşti, cu plasamente de circa 1,5 miliarde de lei în acţiuni româneşti. Achiziţiile sau vânzările pe care le face sunt atent urmărite de întreaga piaţă de capital.

Managerul fondului de pensii private obligatorii NN se aşteaptă ca acţiunile din sectorul financiar să evolueze cel mai bine în acest an pe bursa de la Bucureşti, graţie îmbunătăţirii condiţiilor de creditare şi scăderii costului riscului pe care băncile îl înregistrează.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2016

 

Cuvinte cheie:
fond de pensii
, bursa
, investitii
, actiuni
, ing
, administrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide