ZF 24

Cel mai mare fond închis listat la bursă se pregăteşte de corecţii

Nicolae Pascu, director general al STK Financial

Nicolae Pascu, director general al STK Financial

Autor: Roxana Pricop

17.04.2014, 00:07 1157

Fondul închis de investiţii STK Emergent (STK) a vândut acţiuni de 44,2 milioane de lei (10 mil. euro) în primul trimestru, aproape toate din portofoliu, şi s-a adăpostit în cash şi în fonduri de obligaţiuni în aşteptarea unor corecţii negative de amploare pe bursă, de până la minus 10%.

„Prioritatea pentru următoarele luni este conservarea capitalului şi mai puţin să câştigăm bani. Există şanse mari ca în următoarele două-trei luni să aibă loc corecţii ample pe bursă, de până la minus 10%. De aceea am vândut acţiunile din portofoliul fondului şi ne-am adăpostit în cash şi fonduri de obligaţiuni“, a spus Nicolae Pascu, director general al STK Financial, societatea care administrează fondul.

El a explicat că bursele mature au ajuns la niveluri ridicate, după creşteri puternice în ultimii cinci ani, care nu mai pot fi susţinute şi că există riscul unor corecţii. Mai puţin de 3% din activele de 69,6 milioane de lei ale fondului mai erau plasate în acţiuni la finalul lunii martie, spre deosebire de 65% la începutul anului.

Este primul semnal puternic dat de un investitor instituţional că ar putea urma luni grele pe bursă. Bursa a scăzut cu 2% de la începutul anului, după ce anul trecut indicii bursieri s-au apreciat puternic cu până la 26%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- cele mai recente date privind structura portofoliului fondului; schimbarea strategiei de investiţii

- declaraţia managerului STK despre priorităţile perioadei următoare 

- date despre active şi dividende

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO