ZF 24

Cel mai mare manager de bani mută ofensiva pe fonduri cu acţiuni: Mizăm pe 100 de milioane de euro de la nemulţumiţii de dobânzi

Martin Skopek, vicepreşedintele executiv al BCR (stânga) şi Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management, se aşteaptă ca scăderea dobânzilor la depozite să continue în acest an şi românii să fie tot mai preocupaţi de găsirea unor alternative mai profitabile, fapt ce va avantaja fondurile mutuale

Autor: Roxana Pricop

13.05.2014, 00:08 1072

Societatea de administrare Erste Asset Management, cel mai mare manager de fonduri mutuale, vrea să atragă 100 milioane de euro cu şase fonduri noi destinate persoanelor în căutare de alternative la dobânzile tot mai mici ale depozitelor bancare şi dispuse să îşi asume un grad de risc pentru economiile lor.

Depozitele bancare, principalul instrument de economisire folosit de români, au devenit tot mai puţin atractive din cauza scăderii dobânzilor până sub pragul de 4% pe an.

Pe de altă parte însă, fondurile mutuale au făcut un pas mare în lumina reflectoarelor, mizând pe interesul deponenţilor dezamăgiţi de a găsi alternative mai profitabile decât cele bancare. Doar în primul trimestru, în conturile fondurilor mutuale au intrat 1,2 miliarde de lei de la investitori, acesta fiind cel mai bun debut de an din istorie.

„Dobânzile bancare au scăzut şi ne aşteptăm să mai aibă loc scăderi suplimentare până la finalul anului. Diferenţa dintre dobânzile la lei şi cele la euro este tot mai mică, iar banca a ajuns în poziţia de a sfătui clienţii nemulţumiţi de dobânzile bancare să se îndrepte spre alternative, aşa cum sunt fondurile mutuale“, a spus Martin Skopek, vicepreşedintele executiv al BCR.

BCR, cea mai mare bancă după active, şi Erste Asset Management, cu active în gestiune de 6,7 miliarde de lei, sunt controlate de grupul austriac Erste Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO