Burse - Fonduri mutuale

Cel mai mare test al Bursei şi al capitalului privat românesc. RCS atacă piaţa cu cea ai mare ofertă de vânzare de acţiuni din România, tranzacţie estimată la 500-600 mil. euro

Autor: Liviu Popescu

12.04.2017, 00:08 2639

Investitorii străini din companie - Everest Trust, Eton Pak ,Gustav Wurmbock, Matthias Eckert - vor să-şi vândă acţiunile, tranzacţie estimată la 500-600 mil. euro.

RCS&RDS, cel mai mare fur­ni­zor de servicii de tele­viziune şi internet fix din România, a anunţat ieri oficial intenţia de a se lista în luna mai la bursa de la Bu­cureşti sub brandul Digi în ceea ce probabil va fi cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din ultimele două decenii.

Fondurile de investiţii şi investitorii străini care au stat alături de Zoltan Teszari, prin­cipalul acţionar şi cel care conduce din umbră cu o mână de fier compania, vor să-şi vândă ac­ţiu­nile, care reprezintă în prima fază cel puţin 25% din capital, cu posibilitatea unei alocări suplimentare de încă 10%.

RCS&RDS nu a indicat nivelul de preţ pentru vânzarea pachetului de acţiuni, dar conform unor surse de pe piaţa de capital acesta s-ar situa între 500 şi 600 de milioane de euro.

Teszari, un antreprenor din Oradea, care şi-a clădit afacerea de cablu bloc cu bloc şi oraş cu oraş vrea să-şi păstreze controlul deciziei şi de aceea acţiunile pe care le deţine, 47% din capital, au o putere de vot de zece ori mai ma­re decât o acţiune care va fi vândută pe bursă.

La finalul lui 2007 Teszari a mai încercat să iasă cu RCS pe bursă la Londra, dar opera­ţiu­nea a căzut întrucât începuse criza, iar ratingul României a scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO